fbpx
Hoe het verdwijnen van Instagram likes meer geld oplevert voor Facebook

Het moment dat Instagram aankondigde dat likes niet langer zichtbaar zouden zijn gingen de alarmbellen af in social media land. Want hoe krijgen we nu onze validatie?

6 Oktober 2010 was de dag dat de foto bewerkingsapp de wereld ingeblazen werd. Wat we niet wisten is dat dit een enorm social media platform zou worden die de wereld langzamerhand over zou nemen. Bedrijven moesten zich aanpassen, merken werden volledig digitaal en de dagelijkse klant werd plots een instagram influencer. Het platform heeft enorme succes gezien in de afgelopen jaren, maar ook Facebook heeft dat door.

In 2012 kocht Facebook Instagram voor een kleine biljoen euro. Inmiddels wordt de waarde van Instagram op 100 keer zo veel geschat. Daarna is Facebook gaan doen wat ze het beste doen, hun gebruikers uitmelken voor elke cent die ze kunnen krijgen. We moesten wennen aan de nieuwe stijl en weergave, maar waar de meeste gebruikers nog steeds last van hebben is de niet chronologische tijdlijn. In plaats van dat we de nieuwste berichten bovenaan zagen, besloot Instagram door een nieuw algoritme aanbevolen foto’s en video’s eerst te laten zien.

Ook hier konden we wel aan wennen, maar nu is instagram langzamerhand het aantal likes aan het verwijderen. Moederbedrijf Facebook vertelt dat ze dit doen met de mentale gezondheid van hun gebruiker in het achterhoofd. De mens ging volgens hen hun waarde aan likes en volgers hangen. Goed toch zou je op het eerste moment zeggen? Maar is dit wat er echt gaande is?

Veel social media marketers zien dit niet als een heldendaad van facebook, maar een gluiperig trucje om nog meer geld binnen te halen. Voor influencers is Instagram namelijk altijd een grote kans geweest. Heb jij een groot publiek met veel interactie? Dan betalen wij jouw voor een aantal instagram posts over onze producten! Deze vorm van reclame was voor beide partijen heel waardevol.

Ook was het niks nieuws, aangezien dit soort marketing op televisie ook al jaren gaande was. Inmiddels merken Influencers dat bedrijven minder willen samenwerken. Dit komt omdat het algoritme steeds minder content laat zien aan volgers. En nu de likes verdwijnen zien bedrijven al helemaal geen waarde meer in influencers. Dus wat blijft er dan over? Inderdaad: Facebook advertenties.

Misschien wil facebook hun eindeloze lijst aan schandalen toch echt compenseren met deze update, maar het platform heeft het vertrouwen van veel gebruikers al geschaden. Daarom is deze update toch echt niet zo geliefd door de gebruikers. Deze zoeken nu naar nieuwe manieren om hun publiek te betrekken in hun social media aanwezigheid. Facebook zelf zegt dat ze willen focussen op echte interactie zoals Instagram comments, maar voor hoe lang dit zo blijft is nog maar de vraag.

Hoe TikTok langzaam het internet overneemt

Hoe TikTok langzaam het internet overneemt

Het Chinese platform TikTok. We kennen het bijna allemaal of hebben er wel van gehoord. De korte video's van maximaal een minuut zijn gebaseerd op audio en muziek, maar inmiddels maakt dit netwerk al kans om het nieuwe Instagram te worden. Internetsterren Ja, dit is...

Waarom je niet meer op basis van uren moet factureren.

Waarom je niet meer op basis van uren moet factureren.

Slik, staat dat nou echt in de titel? Stoppen met het factureren op basis van uren. Ben je wel helemaal wijs? Als zelfstandig ondernemer is dit volgens velen iets wat bijna een must is. Tijd is toch geld? Dat zit eigenlijk heel anders. Jouw prijs zou namelijk...

Contact

10 + 6 =

Copyright  © 2022 Asteroid Agency

Asteroid Agency   |  contact@asteroidagency.nl  |  0640431253  | Rotterdam, Nederland